Tanıtım

Hukuk Bölümü Tanıtımı

Ülkemizin yükselen nüfusu ile büyüyen ekonomisinin, yargının iş yükünde önemli bir artışı ortaya çıkardığı bilinen bir gerçektir. Bu gelişmeyle paralel olarak son dönemde Adalet Bakanlığı tarafından istinaf mahkemeleri konusunda adımlar atılmakta, çok sayıda yeni mahkeme açılmakta ve Adalet Sarayları inşa edilmektedir. Yine son yıllarda hukuk fakültesi sayısındaki artış, gözle görülür niteliktedir.

Kısaca özetlenen bu gelişmelerin tamamlayıcısı ise, yargı organlarında ve yargıyla ilgili diğer kamu ve özel kurum ile kuruluşlarda görev yapacak hukuk bilgisine ve teknik yeterliliğe sahip ara insan gücü ihtiyacının karşılanmasıdır.

Üniversitemiz bu ihtiyacın bilincinde olarak, Meslek Yüksek Okulumuz Hukuk Bölümü /Adalet Programını açmıştır. Hukuk Bölümü Adalet programına 2020/2021 Eğitim-Öğretim Yılında kayıt yaptıran Atmış öğrencisi ile öğretime başlamıştır. Bölümümüzde dersler, kendi bünyesindeki öğretim görevlileri dışında, meslek yüksekokulumuzdaki öğretim görevlileri ve üyeleri tarafından verilmektedir.

Bölümümüzde, öğrencilerimize özellikle yargı organlarının işleyişine dair temel hukuk bilgisinin verilmesinden başka, bilgi teknolojisi kullanımı konusunda ileri düzeyde bir yeterlilik kazandırılması hedeflenmektedir. Başta Klavye Tekniği olmak üzere teknik derslerin tümü, mevcut bilgisayar laboratuvarında uygulamalı olarak yürütülmektedir.

Bölüm Başkanı

AYDIN TÜRK
Öğretim Görevlisi AYDIN TÜRK
Bölüm Başkanı

aydinturk@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Yukarı