Tanıtım

BANKACILIK SİGORTACILIK PROGRAMI

Bankacılık sigortacılık programında bankacılık ve sigortacılığa özgü temel teorik bilgiler verilmekte ayrıca öğrencilerimiz zorunlu staj uygulaması ile aldıkları teorik bilgileri pratik deneyimlerle pekiştirmekte ve gelecekte çalışacakları iş alanları ve kişiler ile öğrencilik aşamasında tanışmaktadırlar.

Bu programın amacı; ekonominin can damarı olan ve son yıllarda yeniden yapılanan bankacılık ve sigortacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu,  teorik ve pratik bilgilerle donanmış, kalifiye ara eleman yetiştirmektir.

Tüm Banka ve Sigorta Şirketlerinin Genel Müdürlükleri, Bölge Müdürlükleri Şube Müdürlükleri, Sigorta Brokerleri, Sigorta Acenteleri, Sigorta Eksperleri ve Sigorta Prodüktörlerinde staj yapan öğrencilerimiz mezun olduklarında bankacılık ve sigortacılık alanlarında özel ve kamu kuruluşlarında istihdam edilebilmektedirler.

Programdan mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili fakültelerin; Aktüerya, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İktisat, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme – Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik lisans programlarına geçiş yaparak lisans derecesi ile öğrenimlerini tamamlayabilmektedirler.

Ayrıca Açık Öğretim Fakültesi İşletme ve İktisat bölümlerinin 3. sınıfına sınavsız olarak doğrudan kayıt yaptırarak bu bölümlerden 3. sınıftan itibaren öğrenim görebilmekte ve lisans derecesi ile mezun olabilmektedirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Adres:    Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu

                Kampüs 58140 SİVAS

 

Tel:          0.346.2191266

 

Fax:         0.346.2191203

 

Yukarı