Müdürün Mesajı


.Sevgili Öğrenciler,

Medeniyetlere beşiklik eden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas’ımızın tek üniversitesi olan Cumhuriyet Üniversitesi birimlerinden Cumhuriyet Sosyal Bilimle Meslek Yüksek Okulu internet sayfasına hoş geldiniz.

Meslek Yüksekokulumuz Üniversitemizin merkez yerleşkesinde yer almaktadır.  Okulumuzda 10 bölüm altında yer alan 12 programda yaklaşık 3500 öğrenciye eğitim öğretim hizmetini aksatmadan verebilmekteyiz. Gerek laboratuvar, uygulamalı derslikler gibi fiziki olanaklar, gerekse beşeri kaynaklarımız ile üniversitemiz eğitim ordusuna güçlü neferler yetiştirmekteyiz. Ayrıca Meslek Yüksekokulumuz gelecekte ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaçlara cevap verebilmek adına konumluk yeri itibarı ile kapasite artırımı olanağına da sahiptir.

İş dünyasının okulumuza yönelik ihtiyacı göz önüne alındığında, bölüm ve program çeşitliliği ile yerel bazda yetişmiş işgücü açığını ciddi oranda azaltacak şekilde nitelikli personel yetiştirebiliyor olmak gurur kaynağımızdır.  Tecrübeli, dinamik ve güçlü bir kadro ile hizmet verdiğimiz okulumuzda, birinci ve ikinci öğretim programları ile eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir. Uzman idari personellerimiz ve idealist akademik kadromuz bir takım ruhu ile siz sevgili öğrencilerimizin AB standartlarına uygun, kaliteli ve sürekli kendini geliştirerek öğrenmenin hayat boyu devamlılığını ilke edinmiş bir eğitim ve öğretim süreci tamamlamanız adına çalışmaktadır. Mesleki eğitim veren kuruluşların etkinliği, bir ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir. Bizlerde gerek ülkemize, gerek ailelerinize, gerekse sizlere karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve sizlere hem mesleki beceriler ile iş dünyasında kendinize anlamlı bir yer edinmeniz, hem de sosyal yönden toplumsal normlara uygun birer birey olmanız için destek vermeyi görev bilmekteyiz.

Meslek Yüksekokulu olarak idealimiz; dürüstlük, özgürlük, eşitlik ve adalet gibi ahlaki değerlere bağlı ve aynı zamanda da mesleklerinde yeterli, liderlik özellikleri ile donatılmış, yeni teknolojileri takip etmeye motive edilmiş, hayatı boyunca kendini geliştirmenin öneminin farkındalığına sahip, alanında nitelikli elemanlar yetiştirmektir.

Bizler geçmişimizin öğretileriyle geleceğe yön vermeye, akademik birikimlerimizi yerel, ulusal ve küresel faydalara dönüştürmeye çalışan bir eğitim öğretim sistemi ile sizleri bekliyoruz. Sizlerin de Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunu olma ayrıcalığı ve güveni ile gelenekten geleceğe yön veren, milli, insani ve ahlaki değerleriyle çalışan, üreten bireyler olarak, anlamlı bir ömür geçirmenizi ümit ediyorum.

Sevgilerimle, başarılarınız daim olsun.

 

Yukarı