CUMHURİYET SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Haber Tarihi :   13.06.2022

Cumhuriyet Sosyal Bilimler MYO’da Mezuniyet Coşkusu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (CSBMYO) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi. 4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonunda gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yüksel Aydın, CSBMYO Müdürü Doç. Dr. Fatma Derya Biçer, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kılıç konuşmasıyla sürdü. Rektör Yardımcısı Kılıç böylesi önemli bir günde bir araya gelmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz gece gündüz demeden çalıştılar ve sonuçta mezun oluyorlar. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Aileler çok büyük fedakârlıklar yaptılar. Kendi ayakları üstünde durana kadar çocuklarına destek olmaya da devam edecekler. Üniversitemize emanet edilen öğrencileri en güzel şekilde yetiştiren hocalarımızı da tebrik ediyorum. Mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. CSBMYO Müdürü Doç. Dr. Biçer ise, “Eğitimli bireyler gelişmişliğin en önemli parametrelerinden biridir. Bu kapsamda üniversitelere önemli görevler düşmektedir. Gelişmiş ülkelere baktığımızda mesleki eğitime önem verdiklerini, eğitimin kalitesinin artması için gayret gösterdiklerini görüyoruz. Toplumla iletişim içerisinde olarak ilimizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm üreten Üniversitemiz ciddi katkılar sunmaktadır. Biz de Üniversitemizin bir birimi olarak sorumluluklarımızın farkındayız.” dedi. Konuşmaların ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kılıç ve Prof. Dr. Yekbaş ile CSBMYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Yalman CSBMYO 1, 2 ve 3’üncülerine diplomalarını verdi. Diploma takdiminden sonra Uluslararası Kimlik Krizi Konferansında En İyi Bildiri Ödülüne layık görülen Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Yasin Yıldız ile Adam adlı belgesel sinema filmiyle geçtiğimiz aylarda ulusal ve uluslararası film festivallerinde çeşitli ödüller kazanan Öğr. Gör. Turgay Kural’a teşekkür belgelerini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın ve CSBMYO Müdürü Doç. Dr. Biçer verdi. Program öğrencilere diplomalarının verilmesi ve kep atma seremonisi ile sona erdi.