Tanıtım

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Tanıtımı

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik bölümünün bir programı olarak Cumhuriyet Sosyal Hizmetler Meslek Yüksekokulu’nda 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.

Program mezunları temelde avukatlık ve hukuk bürolarında hukuk sekreteri olmak üzere, Adalet Bakanlığı bünyesindeki adliyelerde oluşturulan ön bürolarda ön büro-danışma memuru olarak istihdam edilebilirler.

Hukuk hizmetleri sektörüne hukuk sekreteri statüsünde nitelikli ara eleman yetiştirmeyi amaçlayan programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.

Mezunlarımızdan yüksek öğrenime devam etmek isteyenler, mezuniyetin ardından girdikleri dikey geçiş sınavı (DGS) sonucunda fakültelerin halkla ilişkiler, işletme, kamu yönetimi ve yönetim-bilişim sistemleri programlarında lisans eğitim öğretimi görme imkânına da sahip olabilmektedirler.

 

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

Yukarı