Türkiye’de turizm sektöründe önemli bir yeri olan aşçılık, doğru yiyeceği seçme, hazırlama, sunma ve insanların bundan keyif almasını sağlama sanatı olarak tanımlanıyor. Turizmin gelişmesinin doğrudan etkileri olduğu gibi, Türkiye’de son yıllarda artan yemek programları ve yarışmaları sayesinde de bu mesleğin farkına varıldı. Aşçılık bir süredir gençlerin gözde meslekleri arasındadır. Bölümün hedefi, turizm ve yiyecek içecek sektörünün istihdam ihtiyacının gerekli teorik bilgi ve sektörel deneyime sahip, gastronomi alanında sektörün son gelişmelerini yakından izleyen, vizyonu geniş ve sürekli gelişime açık, kalifiye insan gücünü yetiştirmektir. Öğrenim süresince aşçılığın ve yiyecek içecek sektörünün temel ilkeleri ve mesleği ile ilgili çağdaş teknolojilerin önemini kavrar, alanı ile ilgili, araştırma, geliştirme ve yürütme konularında bireysel ya da toplu şekilde bulunur. Önlisans düzeyinde aşçılık eğitimi alarak mezun olan öğrenciler; kamu kurumlarında, restoranlarda, turizm işletme belgeli işletmelerde, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarında(uçak, gemi, tren, otobüs), hastane mutfaklarında, aşçıbaşı, aşçıbaşı yardımcısı, bölüm şefi (pastane şefi, soğuk mutfak şefi, sıcak mutfak şefi, kahvaltı şefi, a’ la carte mutfak şefi) bölüm şef yardımcıları (pastane, soğuk mutfak, sıcak mutfak, kahvaltı, a’ la carte), mutfak komisi vb. pozisyonlarda; yiyecek içecek müdürü, mutfak yöneticisi, restoran koordinatörü, restoran müdürü, gibi kadrolarda çalışabilirler. Ayrıca, mezunlarımızın Dikey Geçiş Sınavı’na girerek ilgili alanlarda lisans tamamlama hakkı bulunmaktadır. Programın öğretim dili Türkçedir.